Watervrienden Didam

zwemvereniging en reddingsbrigade

 

Home Algemeen Activiteiten Organisatie Agenda Nieuws Geslaagden Contact

A.D.C.S. 2008 ©                                                                                                                                                                  Webdesign by André Derksen

IEDEREEN MOET MEEDOEN

Algemeen

Onze zwemvereniging maakt zwemactiviteiten mogelijk voor elke doelgroep van jong tot oud. Het jongste zwemlid is thans 7 jaar en het oudste zwemlid is thans 83 jaar!

In het kader van het project “iedereen moet meedoen” richt de vereniging zich extra op twee specifieke doelgroepen die in de laatste jaren meer en meer aandacht hebben gekregen:

Meer bewegen voor ouderen

In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht in onze samenleving om 55 plussers meer te laten bewegen.
In samenspraak met de Gelderse Sportfederatie heeft de vereniging promotie gemaakt om voor deze leeftijdscategorie aangepaste zwemactiviteiten aan te bieden.
Zij kunnen binnen de bestaande zwemgroepen onder begeleiding in hun eigen tempo deelnemen aan de diverse activiteiten als trimzwemmen en afstandzwemmen.

Zwemles voor leden met een handicap

In de afgelopen jaren kreeg de vereniging steeds meer vragen of zij ook iets kan betekenen voor kinderen met een lichamelijke, sociale of geestelijke handicap die vaak bij een reguliere opleiding buiten de boot vielen doordat men hier niet op ingesteld was om deze kinderen een stukje extra begeleiding te geven.
De vereniging heeft gemeend hier gehoor aan te moeten geven, mede gezien het feit dat zij de enige zwemvereniging is in Didam .

Op dit moment heeft de vereniging een specifiek kaderlid vrijgemaakt die zich gespecialiseerd heeft in het lesgeven aan deze kinderen. Zij probeert de kinderen met veel liefde en geduld toch zover te krijgen dat zij veel plezier beleven aan het zwemmen en misschien zelfs een diploma te halen.

Heeft u interesse of wilt u nadere inlichtingen, kunt u via de mail contact met ons opnemen of kom eens op onze lesavonden naar het zwembad. Wij kunnen dan met u kijken in hoeverre onze vereniging iets voor u en uw kind kan betekenen.