Watervrienden Didam

zwemvereniging en reddingsbrigade

 

Home Algemeen Activiteiten Organisatie Agenda Nieuws Geslaagden Contact

A.D.C.S. 2008 ©                                                                                                                                                                  Webdesign by André Derksen

De vereniging

In 1973 is bij de bouw van het zwembad de Hoevert de zwemvereniging en reddingsbrigade “Watervrienden Didam” opgericht met als doel het op recreatieve wijze beoefenen en bevorderen van de zwemsport voor de inwoners van Didam en omstreken.

Om dit doel te bereiken zijn een groot aantal vrijwilligers gedurende de afgelopen 42 jaar actief op bestuurlijk, ondersteunend en zwemtechnisch vlak. Van deze vrijwilligers zijn er een twintigtal als gediplomeerd zwemleider actief; zij beschikken over een brede kennis op zwemtechnisch gebied en staan elke week weer klaar om op een kwalitatief goede wijze alle zwemactiviteiten voor de leden te verzorgen.

Deze zwemleiders hebben een landelijke erkende opleiding gevolgd en daarom is de vereniging door het Nationale Platform Zwembaden/NRZ (NPZ/NRZ) erkend als opleidings- en exameninstituut voor Nationale Zwemdiploma’s. Het NPZ/NRZ is de instantie die de kwaliteit, uitgifte en administratie van de zwemdiploma’s verzorgt en bewaakt. Daarnaast is de vereniging aangesloten bij de overkoepelende sportbond, de reddingsbrigade (voorheen de KNBRD).

De vereniging verzorgt de zwemopleidingen vanaf zwemvaardigheid 1 en de diverse keuzediploma’s. Al deze zwemopleidingen worden afgesloten met een diploma dat, tijdens een zwemexamen onder de auspiciën van de NPZ/NRZ kan worden gehaald. Ook verzorgt de vereniging specifieke zwemopleidingen voor de Reddingsbrigade. Ook deze zwemopleidingen worden afgesloten met een diploma dat, tijdens een zwemexamen onder de auspiciën van de reddingsbrigade kan worden gehaald.

Geen zin om een diploma te halen, maar toch zin om actief in het water bezig te zijn? Ook dan kun je terecht bij onze vereniging. Naast de zwemopleidingen bestaat de mogelijkheid om in je eigen tempo een zelf te bepalen aantal baantjes te zwemmen: de Zwemmeter. Ook kun je werken aan je conditie: conditiezwemmen voor de jeugd van 16 tot ongeveer 20 jaar of het trimzwemmen voor volwassenen.

Naast deze website brengt de vereniging regelmatig een (digitale) nieuwsbrief  uit, waarin naast de zwemactiviteiten alle andere activiteiten en wetenswaardigheden van de vereniging worden belicht. Ook door middel van publicaties in o.a. het regionale weekblad “Montferlandjournaal” presenteert de vereniging zich.

Via informatie op deze website hopen wij dat onze vereniging ook voor jou en/of je gezinsleden op het recreatieve zwemsportgebied wellicht méér kan betekenen dan uitsluitend het behalen en vergaren van zwemdiploma’s.

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd terecht tijdens onze zwemuren op zwembad de Hoevert. Onze dames van de haldienst staan altijd paraat om uw vragen te beantwoorden.